• Ashwagandha

    Obavezno koristiti pravu biljku Indijskog porijekla

    Ashwagandha je jedna od najpoznatijih ayurvedskih biljaka, koja pripada kategoriji rasajana (pomlađivaća organizma) i ima široki spektar djelovanja. Ashwagandha (withania somnifera) je grm srednje veličine, koji dostiže najviše 1.70 m visine i daje mali crveni plod.

    Više...
  • Aloe Vera

    jedna od najljekovitijih biljaka na našem planetu.

    Aloe veru čovječanstvo koristi već iz davnina.
    Ova biljka je bila poznata još prije 5000 godina u Indiji, gdje se koristila u ayurvedi
    bila je poznata pod imenom Ghrit Kumari (ta, koja hrani i donosi dugovječnost)..

    Više...
  • Tuljci za čišćenje uha

    Tuljci moraju biti od organske svile i pčelinjeg voska

    Povijest tuljaca za čišćenje uha je dugačka. Ovu prirodnu terapiju koristile su mnoge civilizacije. Pronalazimo potvrde toga, da su tuljce koristili u Aziji, Sibiru, Egiptu, Grčkoj i Rimu.

    Više...
  • Divlji Badem

    S vitaminom B17 u borbu protiv raka

    Upotreba “Amigdalina” datira još od 1843. godine, mada se u drevnoj Kini može naći podatak da je korišten gorak badem koji sadrži izvjesne supstance kojima su liječene pojave tumora prije više od 3000 godina. B17 je u velikim količinama upravo prisutan u gorkom bademu. Čak i jedan egipatski papirus od pre 5000 godina pominje korištenje “aqua amigdaloruma” za liječenje tumora na koži.

    Više...
  • Stevija

    Slatki okus ne mora nužno biti i nezdrav.

    Biljka stevija, rodom iz Južne Amerike,
    vrlo je tražena diljem svijeta zbog svoje ljekovitosti
    ali i zbog slatkog okusa.

    Više...
  • Srebro

    Niti jedna bakterija ne može živjeti u prisutstvu srebra.
    Izlječenje je 100 % kod svih bakterija pa i onih otpornih na antibiotike.
    Srebro je jedina tvar na svijetu koja u 100 % slučajeva uništava zlatni stafilokok.

stevijax

Slatki okus ne mora nužno biti i nezdrav. Biljka stevija, rodom iz Južne Amerike, vrlo je tražena diljem svijeta zbog svoje ljekovitosti ali i zbog slatkog okusa. Posušeno lišće stevije 40 pta je slađe od šećera, a ekstrakti stevije čak 200 do 400 puta slađi od šećera.

 

Stevija sadrži 0 kalorija, 0 grama ugljikohidrata s glikemijskim indeksom 0. Osim u Južnoj Americi, stevija se uzgaja u Izraelu, Tajlandu, Australiji, Japanu, Koreji i Kini. U većini zapadnih zemalja stevija je bila sabotirana i proglašena zabranjenom biljkom zbog interesa velikih multinacionalnih kompanija koje profitiraju na umjetnim zaslađivačima i šećeru, trujući potrošače ovim opasnim kemikalijama.

Ciklamat, saharin i aspartam samo su neki od tisuća umjetnih zaslađivača koji se koriste u svijetu. Osim što studije pokazuju da uopće ne doprinose gubitku tjelesne težine kao zamjena za bijeli šećer, riječ je o kemikalijama za koje se ozbiljno sumnja da osim brojnih kroničnih bolesti uzrokuju i karcinom. Bolonjski centar za istraživanje raka Cesare Maltoni 2005. okrivio je aspartam za niz raznih karcinoma, a još se uvijek istražuju sumnje da izaziva i depresiju, hiperaktivnost, vrtoglavice, osipe, napadaje epilepsije i još štošta te da utječe na razvoj epilepsije, multiple skleroze i Alzheimerove bolesti.

Unatoč ekstremno slatkom okusu prirodnih spojeva glikozida u biljci steviji, ona ne izaziva karijes, ne podiže šećer u krvi i ne pridonosi debljanju. Mogu je koristiti dijabetičari i u svakom je pogledu neškodljiva za organizam. Prema najnovijim istraživanjima smatra se da stevija:

pomaže u sprječavanju nastanka raka
pomaže u liječenju bakterijskih bolesti probavnoga sustava
pomaže u regulaciji prekomjerne tjelesne težine
smanjuje povišenu razinu masnoća u krvi i visok krvni tlak
snižava razinu šećera u krvi i ne utječe na inzulin, što je posebice važno za dijabetičare i osobe koje žele smršaviti
smanjuje anemiju
oporavlja organizam poslije terapije antibioticima te nakon gripe ili prehlade
pomaže u zarastanju rana i zaustavljanju alergija na hranu
usporava razvoj osteoporoze
pomaže bržem izlječenju kod infekcija Candidom sp.
odlična je za detoksikaciju organizma
sprječava nastanak karijesa i zubnog plaka
regulira probavu
jača imunitet

 

Bioenergija Ivica 2014.